Saxofoondocente

 

Ik geef les aan muzikanten van alle leeftijden. Ik vind het erg leuk om kinderen maar ook volwassenen te laten ervaren hoe fijn het is om muziek te maken. Het is erg afwisselend en het vergt bij de verschillende leeftijdscategorieën een andere aanpak.

Ik organiseer jaarlijks voorspeelavonden zodat leerlingen ook naar elkaar kunnen luisteren en kunnen horen welke muziek iedereen speelt. De saxofoon is een veelzijdig instrument en ik vind het leuk als leerlingen dit ook zelf kunnen ervaren.

Leerlingen vinden het erg leuk om samen muziek te maken. Mijn leerlingen hebben individueel les maar daarnaast spelen ze ook regelmatig samen. Ik vind het belangrijk dat ook beginnende muzikanten samen muziek maken. Ik maak daarom regelmatig arrangementen zodat alle leerlingen mee kunnen doen in het samenspel. Ik ben van mening dat iedereen muziek kan maken. Daarom geef ik ook les aan mensen met een beperking. Ik heb bijvoorbeeld leerlingen met het syndroom van down. Geweldig en het kan!

Ik heb mijn lespraktijk binnen Kunst Educatie Culemborg. Binnen deze vereniging van docenten werken ik samen met verschilldende diciplines binnen de kunst. Ook organiseren we 2 tot 3 projecten per jaar. Alle leerlingen krijgen dan de mogelijkheid om in een orkest, band of ensemble te spelen. Alle instrumentgroepen komen dan bij elkaar. De leerlingen repeteren een aantal keer samen en geven vervolgens een concert. Het jaarlijks terugkerende kerstconcert is hier een voorbeeld van.

De muziek dient tot verstrooiing, tot opvoeding, tot aansporing van geest en hart, en tot de bevrijding der ziel van de hartstochten.
Aristoteles